Utenriksdepartementet fraråder reiser til åtte afrikanske land

Vil du lese mer om dette? Abonnement sikrer mer global journalistikk:

Din støtte er avgjørende, tegn abonnement.

Utenriksdepartementet fraråder nå alle reiser som ikke er strengt nødvendige til Botswana, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mosambik, Namibia, Sør-Afrika og Zimbabwe.

Hensikten er å bidra til å begrense spredningen av omikron-varianten til Norge, skriver UD i en pressemelding 26. november.

Utenriksdepartementet får mange henvendelser fra nordmenn på reise som sliter med å komme seg hjem fra Sør-Afrika og landene rundt. UD anbefaler at alle som reiser i regionen nå registrerer seg på reiseregistrering.no eller i Reiseklar-appen for å motta informasjon fra norske myndigheter.

Etter at det globale reiserådet ble avviklet 1. oktober, innfører UD nå reiseråd for enkeltland etter en vurdering av ulike forhold. UD melder om fortsatt stor usikkerhet knyttet til den nye virusvarianten og vil revidere landlisten dersom situasjonen tilsier det. Reiserådet vil vurderes fortløpende i samråd med helsemyndighetene.

Annonse
Den eneste publikasjonen som leverer global journalistikk på norsk. Støtt Transit magasin med et abonnement og sikre deg samtidig tilgang til alt innhold.