Kirkens Nødhjelp og Den norske kirke med takkegudstjeneste for Desmond Tutu

Sammen med Kirkens Nødhjelp vil Den norske kirke søndag holde en direktesendt gudstjeneste for å takke den avdøde sørafrikanske biskopen Desmond Tutu.

– Desmond Tutu etterlater seg en viktig arv i kampen for likeverd, rettferd, fred og forsoning. Vi vil derfor markere hans bortgang med en takkegudstjeneste. Den norske kirkes lange vennskap med Tutu gjennom kampen mot apartheid er en kilde til inspirasjon for oss nå og i fremtiden, sier preses i Den norske kirke Olav Fykse Tveit.

Søndag vil også Den norske kirke sammen med Kirkens Nødhjelp holde en egen takkegudstjeneste til minne om Tutu klokken 17.30.

På grunn av koronarestriksjonene kan bare 50 inviterte personer være til stede i gudstjenesten i Oslo domkirke, men seremonien vil bli overført direkte på NRK.

Desmond Tutu døde andre juledag, 90 år gammel og ble bisatt i en enkel seremoni 1. januar. Sammen med Nelson Mandela var Desmond Tutu en av de mest markante motstanderne av raseskille-regimet i Sør-Afrika. I 1984 fikk han Nobels fredspris og var etter det en hyppig gjest i Norge.

(©NTB)