Årets OD-prosjekt er mental helse i Uganda

Pengene fra årets Operasjon Dagsverk (OD) skal bryte ned stigma rundt psykisk helse i Uganda.

Elever i Norge har stemt fram Mental Helse Ungdom og SOS-barnebyer sine prosjekter i Uganda som årets Operasjon Dagsverk. Midlene skal bryte ned stigma rundt psykisk helse i et land hvor det er tabu å snakke om slikt, opplyser de i en pressemelding mandag.

– Det er på høy tid at situasjonen til ungdom i Uganda får oppmerksomhet. Psykisk helse er et veldig viktig tema, og jeg gleder meg til å se ungdom over hele Norge engasjere seg for denne saken, sier OD-leder Magnhild Beate Orvik.

Operasjon Dagsverk er en årlig hjelpeaksjon for norsk skoleungdom som organiseres av Elevorganisasjonen. Årets OD-dag finner sted 3. november, og internasjonal uke arrangeres 17.–28. oktober.

(©NTB)