Røde Kors får 350 millioner kroner til nødhjelpsarbeid i Ukraina

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) annonserte onsdag under besøket i Polen at Norge gir 350 millioner kroner til Røde Kors' nødhjelpsarbeid i Ukraina.

– Med denne viktige støtten til det akutte nødhjelpsarbeidet, sammen med all støtten vi har fått fra det norske folk og næringslivet, er vi nå i stand til å trappe opp det livreddende arbeidet for de som er rammet av denne krigen, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors i en pressemelding.

Mesteparten av pengene vil bli brukt til å sikre livsnødvendig nødhjelp i Ukraina, opplyser organisasjonen. Men også nabolandene vil bli prioritert.

Skjermdump: Utenriksdepartementet på Twitter

– Røde Kors sine nasjonalforeninger i Ukraina og nabolandene spiller en avgjørende rolle i responsen for å møte behovene for mennesker rammet direkte av konflikten og for å ta seg av de som har flyktet fra landet, skriver Utenriksdepartementet i en epost til NTB – og på Twitter.

Røde Kors varsler at de vil trappe opp innsatsen i disse landene i dagene og ukene fremover.

– Det er stor mangel på førstehjelpsutstyr inne i Ukraina nå. Vi prioriterer derfor dette i de sendingene vi forsøker å få inn i landet. Sykehusene er i ferd med å gå tomme for insulin og annen livsnødvendig medisin, sier Apeland.

(©NTB)