Valget er i gang i Sør-Korea

Valglokalene har åpnet i Sør-Korea, der landets befolkning onsdag går til valg på ny president.

Rundt 44,2 millioner stemmeberettigede har anledning til å velge etterfølgeren til president Moon Jae-in. Moon, som har sittet fem år i presidentembetet, kan ikke stille til gjenvalg.

Til sammen 14 kandidater har registrert seg til presidentvalget. Valget har enorm betydning i Asias fjerde største økonomi, der nesten alle viktige beslutninger må gå via statslederen. I prinsippet kan presidenten i Sør-Korea til og med stemme imot et flertall i opposisjonen i nasjonalforsamlingen.

Moons parti Det demokratiske partiet har i dag flertall i nasjonalforsamlingen. Ifølge nylige meningsmålinger er det tett løp mellom partiets presidentkandidat Lee Jae-myung og den konservative kandidaten fra opposisjonspartiet Folkemaktspartiet, Yoon Suk-yeol.

(©NTB)