Ukraina: Røde Kors-bygning truffet i Mariupol

Russiske fly og artilleri har angrepet et Røde Kors-bygg i den beleirede havnebyen Mariupol, ifølge ukrainske myndigheter.

– I Mariupol siktet okkupantene seg inn på bygningen til Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC), sier Ukrainas menneskerettighetsombud Ljudmyla Denisova i en uttalelse. Hun skriver dette på Facebook onsdag ettermiddag. «Fiendfly og artilleri skjøt mot en bygning merket med et rødt kors på hvit bakgrunn, som indikerer tilstedeværelse av sårede mennesker eller sivil eller humanitær last,» heter det i uttalelsen. Mariupol har nå vært under russisk beleiring i over en måned og blitt utsatt for omfattende ødeleggelser, og det har kommet gjentatte advarsler om en forestående humanitær katastrofe. 18 […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.