Biden inviterer afrikanske ledere til Washington

USAs president Joe Biden har ennå ikke besøkt ett eneste afrikansk land. Men i desember inviterer den amerikanske presidenten afrikanske ledere til tre dagers konferanse i Washington DC.

«Toppmøtet vil demonstrere USAs varige forpliktelse til Afrika og vil understreke viktigheten av forholdet mellom USA og Afrika og økt samarbeid om felles globale prioriteringer», sier president Biden i en uttalelse.

«Toppmøtet US-Africa Leaders Summit vil bygge på våre felles verdier for bedre å fremme nytt økonomisk engasjement; forsterke forpliktelsen mellom USA og Afrikas om demokrati og menneskerettigheter, redusere konsekvensene av Covid-19 og fremtidige pandemier, samarbeide for å styrke regional og global helse, fremme matsikkerhet, fremme fred og sikkerhet, respondere på klimakrisen, og forsterke diasporabåndene».

US-Africa Leaders Summit finner sted 13. til 15. desember.