Statsbudsjettet: Regjeringen kutter all støtte til NOAH

Landbruksminister Sandra Borch (Sp) kutter all støtte til dyrevernorganisasjonen NOAH i forslaget til statsbudsjett. – En straff for at man kjemper for dyr og naturmangfold, sier Siri Maritinsen til VG.

– Det var ingen ambisjon om å kutte støtten helt til null, men i et stramt budsjettår har jeg prioritert medlemsorganisasjoner. NOAH er ikke en medlemsorganisasjon, derfor har jeg valgt å gjøre dette, sier landbruksminister Sandra Borch (Sp) til VG.

Da regjeringen vedtok felling av flere ulver i ulvesonen, saksøkte NOAH dem. I juli i år ga lagmannsretten NOAH medhold.

I det forrige statsbudsjettet var det satt av 730.000 kroner til organisasjonen. Nå kuttes NOAH altså helt fra statsbudsjettet.

– Dette må jeg se på som en klar politisk handling – en straff for at man kjemper for dyr og naturmangfold. Det er direkte uverdig, sier NOAHs faglige leder, Siri Martinsen, til VG.

NOAH ble stiftet i 1989, og har i dag ca. 16 000 medlemmer, i følge organisasjonens egne nettsider.

Senterungdommens leder er meget fornøyd:

– Dette er noe jeg har dratt i retning av, at man tar vekk støtten til organisasjoner som hele tiden jobber for å bygge ned norsk landbruk, sier Torleik Svelle, og sier videre til VG at han er glad for at støtten i stedet fokuseres til organisasjoner som Bygdeungdomslaget og 4H.