Røde Kors leter etter overlevende etter jordskjelvet i Indonesia

Hjelpearbeidere fra Røde Kors bistår i arbeidet med å grave fram overlevende fra sammenraste bygninger i Indonesia etter det kraftige jordskjelvet.

– Det rapporteres at antallet skadde fortsetter å stige. Så tidlig etter et jordskjelv er det vanskelig å få oversikt, men vi vil vite mer om omfanget i løpet av de neste timene og dagene, sier Torben Bjørke-Henriksen, seniorrådgiver for Asia i Røde Kors i Norge, mandag kveld.

Store områder ble berørt av de kraftige rystelsene fra skjelvet. Minst 162 mennesker omkom, og rundt 700 mennesker er skadd, ifølge lokale myndigheter.

Det er dessuten store skader på infrastrukturen, noe som gjør redningsarbeidet krevende. Indonesiske Røde Kors har mobilisert for å hjelpe til med både søk, redning og førstehjelpsinnsats.

– Nå umiddelbart etter jordskjelvet er det viktig å komme raskt til der folk er skadd og sørge for at folk kommer seg ut av umiddelbar fare. Men veldig raskt blir det også viktig å dele ut vann, mat og forsyninger til folk som har blitt evakuert, eller som har fått sine hjem ødelagt, sier Bjørke-Henriksen.

(©NTB)