Portrettfoto, Kari Elisabeth Kaski
Kari Elisabeth Kaski. Foto: Wikimedia / Marius Nyheim Kristoffersen / Sosialistisk Venstreparti /

Kaski har vært en av favorittene til å ta over som SV-leder når Audun Lysbakken gir seg. Hun og Kirsti Bergstø er blitt nevnt som de mest aktuelle.

– Jeg vet dette vil skuffe veldig mange. Og det er en beslutning som gjør meg ulykkelig. Men jeg har kommet fram til at det er det riktige valget for meg i den situasjonen jeg og min familie er i nå. Jeg har i dag informert valgkomiteen om at jeg dessverre ikke kan stille meg til disposisjon til ledelsen i SV denne gang, skriver Kaski på Facebook.

Her er hele Facebook-meldingen, som ble publisert mandag kl 14:

Riktig godt nytt år alle sammen!

Jeg vet dette vil skuffe veldig mange. Og det er en beslutning som gjør meg ulykkelig. Men jeg har kommet frem til at det er det riktige valget for meg i den situasjonen jeg og min familie er i nå.

Jeg har i dag informert valgkomiteen om at jeg dessverre ikke kan stille meg til disposisjon til ledelsen i SV denne gang.

Det har tatt tid å komme fram til denne beslutninga. Jeg har vært åpen om den vanskelige livssituasjonen jeg er i. Jeg er i foreldrepermisjon etter et tøft svangerskap og barsel, og jeg har måttet gitt det rom.

Beslutninga har vært veldig vanskelig og tatt tid fordi jeg tar på alvor at så mange i partiet ønsker meg som ny leder. Det er en enorm tillitserklæring, og mange har tilbudt seg å stille opp for meg og partiet. Det er jeg svært takknemlig for.

Jeg ser også på det som en klar støtte til det partiet mange av oss vil videreutvikle. Et bredt, inkluderende, solidarisk, utadvendt, ambisiøst rødt og grønt folkeparti. Som får ned forskjellene og kutter klimagassutslippene. Som evner å nyorientere seg. Som bygger på tillit, lytter og slipper til nye og gamle medlemmer.

Jeg vil takke for forståelsen fra alle som har gitt det, for det har tatt tid å komme frem til dette. Men det å være partileder er en helt spesiell oppgave som krever mye av en. Det er en beslutning som er viktig for hvordan man kan leve livet og bør eller kan ikke tas lett på.

Så er et parti er aldri bare én person. Å sørge for en mer omfordelende politikk som kutter i klimautslipp og å bygge SV videre er noe vi må gjøre i fellesskap. Det gleder jeg meg til å ta fatt på når jeg er tilbake fra permisjon 21. februar.

Fram til da håper jeg på noen rolige siste uker med familien.