Sean Binder med en uttalelse utenfor rettssalen på Lesvos i dag. Foto: Skjermdump fra Sean Binders Twitter-konto
— Det som blir prøvd for retten i dag, er menneskerettigheter. Det er det grunnleggende problemet, sa tysk-irske Sean Binder utenfor rettsbygningen på Lesvos tirsdag morgen. Menneskerettsgrupper har rettet kraftig kritikk mot at greske myndigheter har valgt å rettsforfølgelse personer som har bistått flyktninger og migranter. Saken er også blitt kalt «den største kriminaliseringen av solidaritet i Europa» i en rapport i EU-parlamentet. De 24 tiltalte avviser at de har gjort noe galt og framholder at det eneste de har gjort, er å hjelpe til med å redde mennesker som var i livsfare. Tirsdag startet rettssaken på Lesvos etter over ett år med utsettelser.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? log in

Støtt global journalistikk på norsk ved å velge Månedsabonnement, Årsabonnement, 24 timers tilgang eller Støtteabonnement.