De hvite hjelmene erklærer krisetilstand i det nordvestlige Syria

Sivilforsvarsgruppa De hvite hjelmene erklærer krisetilstand etter jordskjelvet som rammet nordvest-Syria natt til mandag.

– De hvite hjelmene erklærer krisetilstand i det nordvestlige Syria etter et katastrofalt jordskjelv som har ført til ødeleggelse og kollaps av bygninger og boligområder. Det har resultert i hundrevis av skadde, flere titalls døde, og folk som blir strandet i vinterkulda. Vanskelige værforhold, deriblant lave temperaturer og stormfullt vær, har forverret den katastrofale situasjonen, skriver gruppa på Twitter.

De hvite hjelmene, som er en opposisjonell sivilforsvarsgruppe, ber om at alle myndigheter og humanitære organisasjoner i Syria samler seg for å yte hjelp til de rammede. De ber også om umiddelbar bistand fra internasjonale humanitære organisasjoner og verdenssamfunnet.

(©NTB)