Røde Kors: – Sanksjoner kan ikke hindre nødhjelpsarbeidet i Syria

Hindringene med å få inn nødhjelp til jordskjelvofre i Syria er enorme. Team Humanity Norway er på vei over grensen nå. Røde Kors ber verdenssamfunnet om å ta grep for å få inn hjelp i sanksjonerte Syria.

Antakya, Tyrkia: Et ødelagt sykehus står igjen i ruinene, med fare for å velte. Inn dit kan ingen gå. (Foto fra 8. februar 2023) Foto: Team Humanity / Salam Aldeen
– Det er ekstremt viktig for den humanitære innsatsen at myndigheter i viktige land, også Norge, nå viser vilje til å tilrettelegge for en hurtig og effektiv humanitære hjelpeinnsats i Syria, sier internasjonal programsjef i Norges Røde Kors, Håkon Jakob Røthing. Selv før mandagens ødeleggende jordskjelv var det å få hjelp til alle deler av det krigsrammede Syria svært vanskelig både politisk og praktisk. Disse hindringene har altså bare mangedoblet seg i kjølvannet av jordskjelvkatastrofen.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

ANBEFALES NÅ:

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.