Røde Kors: – Sanksjoner kan ikke hindre nødhjelpsarbeidet i Syria

Hindringene med å få inn nødhjelp til jordskjelvofre i Syria er enorme. Team Humanity Norway er på vei over grensen nå. Røde Kors ber verdenssamfunnet om å ta grep for å få inn hjelp i sanksjonerte Syria.

Antakya, Tyrkia: Et ødelagt sykehus står igjen i ruinene, med fare for å velte. Inn dit kan ingen gå. (Foto fra 8. februar 2023) Foto: Team Humanity / Salam Aldeen

– Det er ekstremt viktig for den humanitære innsatsen at myndigheter i viktige land, også Norge, nå viser vilje til å tilrettelegge for en hurtig og effektiv humanitære hjelpeinnsats i Syria, sier internasjonal programsjef i Norges Røde Kors, Håkon Jakob Røthing. Selv før mandagens ødeleggende jordskjelv var det å få hjelp til alle deler av det krigsrammede Syria svært vanskelig både politisk og praktisk. Disse hindringene har altså bare mangedoblet seg i kjølvannet av jordskjelvkatastrofen.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.