To Leger Uten Grenser-ansatte drept i angrep i Burkina Faso

To ansatte i Leger Uten Grenser (MSF) er drept i et angrep i Burkina Faso, der organisasjonen gir helsehjelp til tusenvis av internt fordrevne flyktninger. (Oppdatert kl 23:09)

Av: NTB-AFP-Reuters

MSF har innstilt sin virksomhet i området nordvest i Burkina Faso der væpnede personer drepte to ansatte, opplyser organisasjonen i en uttalelse.

Væpnede menn åpnet onsdag morgen ild mot et kjøretøy som var merket med MSF på veien mellom byene Dedougou og Tougan i provinsen Sourou. Fire ansatte satt i bilen, og føreren og logistikksjefen ble drept, opplyser MSF.

De to kom begge fra Burkina Faso og var henholdsvis 39 og 34 år gamle. De to andre passasjerene klarte å komme seg unna.

MSF har satt driften i Boucle du Mouhoun-området i Sourou på vent mens de undersøker omstendighetene rundt angrepet. Organisasjonen bidrar med helsetjenester til tusenvis av internt fordrevne sivile i Boucle du Mouhoun.

Leger Uten Grenser advarte i august om en rask økning i antall mennesker som søker flukt her fra voldelige angrep.

Burkina Faso er et av flere vestafrikanske land som herjes av ytterliggående islamister med bånd til al-Qaida og IS. Kampene i Sahel-regionen sør for Sahara skjøt fart i kjølvannet av et opprør i Mali i 2012.

På tross av en omfattende internasjonal militærinnsats for å stoppe det, har opprøret spredt seg til flere land. Mange tusen er drept, og over 2 millioner er drevet på flukt.