Equinors årsresultat skaper protester

Equinors skyhøye resultat for 2022 er bensin på bålet for kritikerne. Extinction Rebellion protesterte foran Equinor-bygget på Fornebu, og oljeselskapet møtte flere protester og markeringer både i Aberdeen og London. (Artikkel oppdatert 13. februar kl 10:13)

Fra markeringen mo Rosebank foran den norske ambassaden i London, 7. februar 2023. Foto: Uplift Uk
2022 ble et rekordår for Equinor, som fikk et årsresultat på nær 75 milliarder dollar – det største årsresultatet levert av et norsk selskap noensinne, ifølge NTB. Resultatene ble presentert onsdag 8. februar. Tirsdag kveld samlet religiøse organisasjoner seg utenfor Norges ambassade i London, med bønn om at Norge stopper Equinors planlagte Rosebank-felt. Onsdag protesterte flere grupperinger utenfor Equinors kontorer i London og Aberdeen. Equinor leverer rundt 25% av gassen som brukes i Storbritannia, og meldingen om de skyhøye resultatene kommer mens Storbritannia befinner seg i en energikrise.  — Vi er i en klimakrise og samtidig i en levekostandskrise som akselereres av bruken av fossile energikilder. Millioner sliter med de skyhøye energiprisene. Vi ber for at Norge lytter til klima-forskerne, FN og andre som sier at nye olje- og gassprosjekter utgjør en fare for at vi bryter grensene for et trygt klima, samt slutte å utvide oljeindustrien og trekke seg ut av Rosebank, sier Chris Manktelow, kampanjeleder for Young Christian Climate Network.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

ANBEFALES NÅ:

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.