Ny rapport: Sivilsamfunn og demokrati er under press verden over

Retten til å ytre seg fritt, organisere seg og demonstrere er nå sterkt truet i store deler av verden, slår en ny rapport fra organisasjonen Civicus fast.

Frankrike er blant de få landene der sivilsamfunnet og demonstrasjonsfriheten fortsatt står relativt sterkt. Her fra demonstrasjoner i Paris mot den foreslåtte pensjonsreformen. BIldet er fra 7. februar. Foto: Flickr / Jeanne Menjoulet / CC BY 2.0
Civicus' årlige oversikt Tracking Civic Space viser blant annet at 15 land har hatt en demokratisk tilbakegang, gjennom at de for eksempel trakasserer demonstranter og journalister eller pågriper fredelige demonstranter: – Angrepene på sivilsamfunnet er ikke begrenset til autoritære regimer. Miljøet borgerrettighetsorganisasjoner og aktivister kan operere i blir også mer begrenset i demokratiske land.

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

ANBEFALES NÅ:

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.