Moldovas folkevalgte vedtok «antirussisk» språklov

Folkevalgte i Moldova vedtok i går at henvisninger til moldovsk som landets offisielle språk, skal endres til rumensk. Russland kaller endringen "antirussisk." Moldova er for øyeblikket utsatt for russisk destabilisering.

Processed by: Helicon Filter;
Lovforslaget, som ble lagt fram av president Maia Sandus provestlige regjeringsparti PAS, foreslår å bytte ut betegnelsene «moldovsk språk», «morsmål» og «statsspråket» med «rumensk språk» i landets grunnlov og øvrige lovverk.  Den prorussiske kommunistiske og sosialistiske opposisjonsblokken BCS protesterte mot vedtaket. BCS boikottet også avstemningen.

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? log in

Velg mellom

Årsabonnenter får alltid rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi. Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.