FN: Norskstøttet EU-fond har bidratt til grove overgrep i Libya

FN-granskere slår fast at et norskstøttet EU-fond har lagt til rette for overgrep mot flyktninger og migranter i Libya. Norge kaller det bekymringsfullt.

Marokkos tidligere justisminister Mohamed Auajjar har ledet FN-granskere, som på oppdrag fra FNs menneskerettsråd har undersøkt anklagene om grove overgrep mot flyktninger og migranter i Libya. Foto: UN Geneva
Norge har bidratt med 262,5 millioner kroner til EUs fond for å bremse strømmen av flyktninger og migranter over Middelhavet (EUTF) , som blant annet har støttet den libyske kystvakten. Kystvakten anklages for å stanse og tvangsreturnere flyktninger som forsøker å ta seg til Europa, og senest for få dager siden ble det skutt varselsskudd mot det norskeide redningsfartøyet Ocean Viking. Ocean Viking drives av organisasjonen SOS Méditerranée Switzerland, som la ut video av hendelsen på Twitter. Norske bidrag Norge har også vært representert i styrende organer i EUTF og bidro […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

ANBEFALES NÅ:

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.