Bosettere siktet for terror mot palestinere

Den israelske sikkerhetstjenesten har siktet to bosettere for terror etter et økseangrep mot en palestinsk familie på den okkuperte Vestbredden.

Angrepet fant sted i byen Hawara nord på Vestbredden, som ble angrepet av flere hundre bosettere i februar. Bosetterne satte fyr på hus og biler, og én palestiner ble drept og mange ble skadd.

Uka etter gikk de to siktede bosetterne på nytt til angrep. En overvåkingsvideo viser hvordan de først kastet stein på bilen til en palestinsk familie, før de gikk løs på den med det som ser ut til å være en liten øks. Sjåføren greide å unnslippe angrepet.

Den ene av de to terrorsiktede israelerne bor i bosetningen Yitzhar, mens den andre bor i den ulovlig utposten Givat Ronen.

Begge de to er siktet for å ha begått en terrorhandling og for å ha stått bak et rasistisk motivert angrep, opplyser den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Ifølge siktelsen tilhører de to en «voldelig gruppe» som ikke bare forsøker å skade palestinere, men som også forstyrrer de israelske styrkene i området.

– Shin Bet ser på disse handlingene, som er nasjonalistisk motiverte, som en fare for landets sikkerhet, heter det i en kunngjøring.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her