Italias kystvakt: Hevder å redde tusener av flyktninger og migranter i havsnød

Italias kystvakt sier de jobber med å redde 1.200 flyktninger på to båter i Middelhavet. Men mandag kveld har de fortsatt ikke ankommet fiskebåten som er i drift med 400 mennesker ombord. (Oppdatert kl 19:14)

En fiskebåt med 400 migranter og flyktninger om bord er i drift i Middelhavet, og Italias kystvakt jobber med å redde dem som er på båten. Det bekrefter organisasjonen Sea Watch, som la ut dette bildet like etter kl 11 mandag formiddag. Foto: Sea Watch

Av: NTB-AFP og Terje Karlsen En av redningsaksjonene mandag gjelder en synkeferdig fiskebåt med rundt 800 migranter om bord. Den ble oppdaget i italiensk farvann sørøst for Siracusa på Sicilia. Operasjonen beskrives som vanskelig fordi båten er så overfylt. Ytterligere en fiskebåt med 400 personer om bord er lokalisert utenfor sørspissen av Italia. Den ble oppdaget av kystvakten, og to handelsskip deltar i operasjonen. Fiskebåten med flyktninger skal ha fått vann og drivstoff av et av handelsskipene. Sea Watch bekrefter via Twitter at det skal […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.