El Niño kan «booste» klimaendringene

Kloden kan bli rammet av enda høyere temperaturer og mer ekstremt vær hvis værfenomenet El Niño avløser La Niña i 2023.

Kullkraftverk i Niederaussem i Tyskland. Temperaturen på kloden er på vei oppover, i takt med utslippene av CO2 og andre klimagasser. Inntreffer El Niño i løpet av året, får temperaturen et midlertidig ekstra løft. Foto: Canva Pro / Getty Images
Et forvarsel om at noe er i gjære, kom i påsken. Amerikanske forskere varslet om rekordvarme i overflaten av verdenshavene. Den gjennomsnittlige temperaturen steg til nye høyder. – Det er uvanlig å se så mange ganske ekstreme marine hetebølger på samme tid, sa klimaforsker Alex Sen Gupta til The Guardian. Undersjøiske hetebølger er dårlig nytt for koraller og andre arter som er avhengig av stabile forhold i havet. I dette tilfellet er de også et varsel om at hele verden står foran et væromslag. Værfenomenet La […]

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

    • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
      Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
      Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.