SV vil kutte støtten til Norfund og flytte midlene på bistandsbudsjettet

Norfund har gått til søksmål mot Honduras: - Kan neppe skape diplomatisk gode relasjonar mellom dei to sosialdemokratisk styrde landa, seier Ingrid Fiskaa til Transit Magasin. (Artikkel oppdatert mandag 15. mai kl 09:45 med uttalelser fra Norfunds Per Kristian Sbertoli.)

Utenriksminister Anniken Huitfeldt i India, april 2022. Her besøker hun et takbasert solcelleanlegg hvor Norfund er en av investorene. Foto: UD / Ragnhild H. Simenstad
Den 21. april meldte Norfund inn søksmål mot Honduras. Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) har tidligere sagt at Norfund ikke har gjort noe ulovlig, men at hun gjerne hadde sett at de hadde kontaktet henne før de gikk til søksmål. -- Gitt at formålet med den nye energilova er eit sentralt utviklingspolitisk mål - nemleg å gjere straum til eit offentleg gode - burde Norfund strekkje seg langt i å inngå forlik med styresmaktene, sier Fiskaa til Transit Magasin.

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

    • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
      Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
      Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.