Verden produserer mer enn nok mat, samtidig øker hungersnøden raskt

Den globale hungersnøden økte med en tredel i fjor. Ekspertenes svar er ikke å øke matproduksjonen, men å endre måten vi utnytter ressursene på.

En traktor på jordet i Kasova Hora, Ivano-Frankivsk-distriktet, Ukraina.
En traktor på jordet i Kasova Hora, Ivano-Frankivsk-distriktet, Ukraina. (2018) Arkivfoto: Wikimedia / Vian / CC BY-SA 4.0

Den raskt økende hungersnøden i verden kan temmes ved å endre verdens systemer for handel og bistand, minske jordbrukets sterke avhengighet av fossile brennstoffer og minske matsvinn og kjøttkonsum, ifølge ekspertene. Mat til to ganger verdens befolkning – Bønder produserer nok avlinger til å brødfø verdens befolkning to ganger. Men nesten en tredel av maten som produseres globalt, råtner eller blir kastet, sier Philip Lymbery til nyhetsbyrået Reuters. Han leder dyrevernorganisasjonen Compassion in World Farming International. Ifølge Philip Lymbery brukes korn som kunne brødfø milliarder […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.