Greenpeace erklæres uønsket i Russland. – Trist, sier Truls Gulowsen

Greenpeace er erklært som en trussel mot orden og sikkerhet i Russland og får ikke lenger lov til å drive miljøkamp i landet. – Trist, sier Truls Gulowsen, tidligere leder for Greenpeace Norge.

Ust Luga Tanker
Greenpeace aksjonerer mot den russiske oljetankeren Ust Luga utenfor Åsgårdstrand i 25. april i fjor. Aksjonister lenket seg fast til ankerkjettingen på det store skipet. Arkivfoto: Jason White / Greenpeace

En rekke menneskerettighets- og miljøorganisasjoner er blitt kastet ut av Russland, særlig etter at Russland invaderte Ukraina i februar 2022. Blant dem er den norske miljøstiftelsen Bellona, som ble erklært uønsket i april. — Trist for Russland at Putin nå også stenger Greenpeace Russlands virksomhet, etter 30 år i landet som største miljøorganisasjon med imponerende resultater og flotte folk under vanskelige forhold, sier Truls Gulowsen i en uttalelse på Twitter. Gulowsen er leder for Naturvernforbundet, men han var leder for den norske avdelingen av Greenpeace […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.