Oljefondet ute av Saudi-Arabia, men Innovasjon Norge oppfordrer til investeringer

Oljefondet har ikke lenger investeringer i Saudi-Arabia, men Innovasjon Norge oppfordrer norske selskap til å etablere seg der. Amnesty International advarer.

Saudi-Arabias de facto leder, kronprins Mohammed bin Salman, ønsker utenlandske investeringer. Oljefondet har trukket seg ut, men Innovasjon Norge oppmuntrer norske bedrifter og investorer til å satse i landet. Arkivfoto: Flickr / WTO / CC BY-NC-ND 2.0
Oljefondet begynte i 2015 å investere i Saudi-Arabia, samme år som landet gikk til krig i nabolandet Jemen. Amnesty International har i flere tiår dokumentert grove brudd på menneskerettighetene i landet, men fondets etikkråd fant ikke grunn til å sette ned foten. I 2018 var oljefondets investeringer i Saudi-Arabia verdt over 9 milliarder kroner. Fondet hadde da blant annet aksjer for 1,2 milliarder kroner i Al Rajhi Bank, som ifølge CIA og en granskningskomité i Kongressen hadde bidratt aktivt til å finansiere al-Qaida. Fondet hadde også aksjer i det statlige […]

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

    • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
      Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
      Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.