Ukraina-krigen tar oppmerksomhet og nødhjelp fra verdens flyktninger

Engasjementet i krigen i Ukraina skjer på bekostning av flere millioner flyktninger verden over. Burkina Faso topper nå listen over verdens glemte kriser.

Urbefolkningen vest i Colombia er sterkt berørt av den væpnede konflikten i området. Foto: Alejandro Camelo López / Flyktninghjelpen

– Å neglisjere noe eller noen er et aktivt valg. At millioner av mennesker på flukt blir ignorert år etter år, og ikke får den støtten de trenger, er ikke uunngåelig, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland. For første gang topper Burkina Faso Flyktninghjelpens liste over verdens mest neglisjerte fluktkriser. Omdisponering av bistandsmidler og økt oppmerksomhet til krisen i Ukraina har gått på bekostning av noen av verdens mest sårbare mennesker, ifølge Flyktninghjelpen. Torsdag kom den årlige rapporten om verdens neglisjerte fluktkriser. – Verden har sviktet de aller […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.