Øyboere går til klimasøksmål mot staten i Australia

Innbyggerne på øyer i Torresstredet mellom Australia og Ny-Guinea har gått til klimasøksmål mot den australske staten.

- De lavestliggende øyene i Torresstredet vil havne under vann innen 2029, sier Paul Kabai, til vesntre i dette bildet. Her ved siden av sin bror Pabai Pabai. Foto: Grata Fund

(NTB-Reuters) Øyboerne anklager australske myndigheter for å gjøre for lite for å beskytte dem mot klimaendringer som truer livsgrunnlaget deres. Søksmålet ble fremmet på vegne av innbyggerne på de to øyene Boigu og Saibai i 2021, og mandag åpnet rettssaken i Sydney. Representanter for innbyggerne skal de neste ukene fortelle hvordan livsgrunnlaget, hjemmene og kulturen deres er truet av klimaendringer. – Flesteparten av de lavestliggende øyene i Torresstredet vil havne under vann innen 2029, sier den ene av saksøkerne, Paul Kabai. En stormflo sender vann […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.