Demningskollapsen i Ukraina skaper frykt for økt sult i verden

Ødeleggelsen av Kakhovka-demningen skaper usikkerhet for matforsyningen globalt. – Det vil ta tid å gjenreise Ukraina som matprodusent for verden, sier ekspert.

Kakhovka-demingen etter at den brast. Foto: Wikimedia / Ukraina Army Inform / CC BY 4.0

FNs verdens matvareprogram (WFP) advarer om økt fare for sult over store deler av verden etter ødeleggelsen av demningen. – Den massive oversvømmelsen ødelegger nyplantet korn. Korn fra Ukraina er livreddende for rundt 345 millioner sultne mennesker rundt om i verden, sier lederen for WFPs Berlin-kontor, Martin Frick, til nyhetsbyrået DPA. Korte og langsiktige konsekvenser Daglig leder i AgriAnalyse, Christian Smedshaug, mener at ødeleggelsene på kort sikt får små konsekvenser for den globale matvareproduksjonen. – Det er beregnet at Ukraina vil produsere mindre korn i […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Halv pris på årsabonnement i juli: Klikk på banner og benytt rabattkode SOMMER24:
Halv pris på årsabonnement

Eller velg ordinært Månedsabonnement.