Greta Thunberg avslutter skolestreik – er ferdig med skolegangen

Klimaaktivisten Greta Thunberg skal ikke lenger gå i skolestreik hver fredag. Etter 251 uker med streiker har hun nemlig avsluttet skolegangen.

– Da jeg begynte å streike i 2018, trodde jeg aldri at det kunne føre til noe. Etter å ha streiket hver dag i tre uker, var vi en liten gruppe barn som bestemte oss for å fortsette med dette hver fredag. Og det gjorde vi, og det er sånn Fridays for Future ble til, skriver Thunberg på Twitter.

Siden 2018 har Thunberg blitt en av verdens mest kjente klimaaktivister. I tillegg til skolestreikene, som ble særlig utbredt i 2019, har hun deltatt i en rekke andre demonstrasjoner og på klimakonferanser.

Thunberg slutter imidlertid ikke å demonstrere.

– Vi som kan snakke ut, har en plikt til å gjøre det. For å forandre alt trenger vi alle. Jeg fortsetter å demonstrere på fredager, selv om det teknisk sett ikke er skolestreik. Vi har ganske enkelt ikke noe annet valg enn å gjøre alt vi kan. Kampen har så vidt begynt.

I Twitter-tråden har Thunberg et bilde av seg selv med den tradisjonelle studentlua som svenske avgangselever bærer.