Ekstremhete og enorme branner – og El Niño er bare så vidt i gang

Et område større enn Belgia er svidd av i Canada så langt i 2023. I Asia har en historisk hetebølge tatt knekken på over tusen varmerekorder.

Røyk fra de store skogbrannene i Canada dekker Minneapolis, med varsler om farlig luftkvalitet, 18. mai 2023. Foto: Wikimedia / Chad Davis / CC BY 2.0

New York og andre byer nordøst i USA ble i forrige uke tåkelagt av røyk fra massive skogbranner i Canada. I begge landene var luften helseskadelig i store områder. – Jeg kan smake luften, skrev legen Ken Strumpf i byen Syracuse på Facebook. I Canada pågår over 400 skogbranner. Canadiske brannmannskaper kjemper mot flammene, med hjelp fra kolleger fra USA, Australia, Sør-Afrika og flere andre land. – Vi opplever flere og flere av disse brannene på grunn av klimaendringene, skrev statsminister Justin Trudeau på Twitter […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.