Løfter om 9,6 milliarder euro til Syria på giverkonferanse

På EUs giverkonferanse om humanitær bistand til Syria ble det lovet totalt 9,6 milliarder euro i tilskudd og lån for å støtte landet og utsatte naboland.

Det nordlige Syria, 6. februar 2023. Millioner syrere ble hjemløse etter jordskjelvet. Foto: Flyktninghjelpen

Onsdag denne uken møttes giverland i Brussel til den syvende Syriakonferansen.  I Syria lever mange fremdeles med konsekvensene av det ødeleggende jordskjelvet som rammet i februar og som førte til ytterligere prisstigning på alt av varer og tjenester og færre jobbmuligheter. I nabolandet Libanon strever syriske flyktninger med å takle verdens høyeste matvareinflasjon, ifølge FN. EU-kommisjonen, EU og unionens medlemsland lovet 5,6 milliarder euro i tilskudd, mens internasjonale finansinstitusjoner lovet 4 milliarder euro i lån. Det tilsvarer totalt rundt 109 milliarder norske kroner etter dagens kurs. […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.