Miljøaktivister blokkerer tankskip ved Mongstad: – Vi blir så lenge det er nødvendig

I 19 timer har aktivister fra Greenpeace holdt stand ved et tankskip på Equinors anlegg på Mongstad. Aktivistene hindrer skipet i å forlate havn. (Artikkelen oppdateres - publisert mandag 12:48, sist oppdatert kl 15:47)

Aktivister fra Greenpeace Norden gikk søndag kveld (18. juni) til fredelig aksjon mot et tankskip på Mongstad som frakter giftig avfall for Equinor. Aktivistene var ved 21.30-tiden i ferd med å male budskapet “Equitoxic” på skipets skrog. Foto: Rasmus Törnqvist / Greenpeace
Fire aktivister festet i 20.30-tiden søndag kveld en seilbåt til skroget på tankskipet Bothnia på Mongstad i Alver i Vestland. Skipet skal etter planen frakte opptil 9.000 tonn giftig oljevann fra Equinor og deres oljeraffineri på Mongstad, til Danmark, for dumping. Dette ønsker aktivistene å stanse. «Nå aksjonerer vi fredelig og stanser norsk eksport av giftig oljevann, og krever at Equinor og resten av oljeindustrien rydder opp etter seg her hjemme. Om ikke Equinor greier å håndtere avfallet i Norge på en forsvarlig måte, må oljeproduksjonen stoppes.» […]

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

    • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
      Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
      Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.