Regjeringen åpner for gruvedrift på havbunnen

Statsråd Terje Aasland bekrefter at regjeringen vil åpne et område på norsk kontinentalsokkel for mineralvirksomhet. Opposisjonen og miljøbevegelsen reagerer.

Olje- og energiminister, Terje Lien Aasland (Ap) (midten) og regjeringen åpner for gruvedrift på havbunnen. Fra venstre: Leder for Naturvernfobundet Truls Gulowsen (t.v.) og SVs Lars Haltbrekken (t.h.) reagerer. Foto av Gulowsen: Transit magasin. Foto av Aasland: Arbeiderpartiet. Foto av Haltbrekken: SV
– Når vi legger fram en stortingsmelding om åpning av utvinning av havbunnsmineraler, er det for å se og avdekke om utvinning kan skje lønnsomt, bærekraftig og forsvarlig, sier olje- og energiminister Terje Aasland til Dagens Næringsliv. Det er et område i Grønlandshavet og Barentshavet på 281.200 kvadratkilometer som åpnes. Området ligger utenfor Nordland og opp mot Finnmark. Regjeringens plan er å skille ut mindre områder innenfor det åpnede området som skal lyses ut for leting fra kommersielle selskap, skriver DN. Stortingsmeldingen legges fram tirsdag formiddag. […]

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

    • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
      Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
      Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.