Regjeringen åpner for gruvedrift på havbunnen

Statsråd Terje Aasland bekrefter at regjeringen vil åpne et område på norsk kontinentalsokkel for mineralvirksomhet. Opposisjonen og miljøbevegelsen reagerer.

Olje- og energiminister, Terje Lien Aasland (Ap) (midten) og regjeringen åpner for gruvedrift på havbunnen. Fra venstre: Leder for Naturvernfobundet Truls Gulowsen (t.v.) og SVs Lars Haltbrekken (t.h.) reagerer. Foto av Gulowsen: Transit magasin. Foto av Aasland: Arbeiderpartiet. Foto av Haltbrekken: SV

– Når vi legger fram en stortingsmelding om åpning av utvinning av havbunnsmineraler, er det for å se og avdekke om utvinning kan skje lønnsomt, bærekraftig og forsvarlig, sier olje- og energiminister Terje Aasland til Dagens Næringsliv. Det er et område i Grønlandshavet og Barentshavet på 281.200 kvadratkilometer som åpnes. Området ligger utenfor Nordland og opp mot Finnmark. Regjeringens plan er å skille ut mindre områder innenfor det åpnede området som skal lyses ut for leting fra kommersielle selskap, skriver DN. Stortingsmeldingen legges fram tirsdag formiddag. […]

For å lese denne må du ha abonnement

Logg inn

Ny abonnent?

Velg mellom Månedsabonnement eller Årsabonnement.

Abonnenter får tilgang til alt innhold på TransitMagasin.no, og automatisk tilgang på både Naturpress.no og Idrettspolitikk.no. Samme brukernavn og passord.