45 syrere reddet utenfor Kypros

Kypriotisk redningstjeneste har berget 45 syrere fra to båter utenfor kysten etter at de fikk melding om at de var i skipsnød.

(NTB-AFP)

29 menn, 5 kvinner og 11 barn er brakt i land, opplyser redningstjenesten fredag. Båtene – den ene i tre, den andre oppblåsbar – var i drift da de ble oppdaget utenfor Cape Greco torsdag kveld. Stedet ligger i nærheten av turistbyen Ayia Napa.

To personer på 20 og 18 år er pågrepet for å ha styrt båtene. Det har blitt vanlig både i Hellas og Kypros å reise tiltale om menneskesmugling mot de som sitter ved roret. Ofte dreier det seg om personer som selv forsøker å ta seg til Europa for å søke asyl.

Ifølge kypriotiske myndigheter kom båtene fra krigsherjede Syria. Det har vært en kraftig økning i antall asylsøkere fra Syria til Kypros i år. I årets fem første måneder kom det 60 prosent flere enn i samme periode i fjor.

LES OGSÅ: Minst tre personer omkom og minst 12 er savnet etter at tre båter forliste utenfor Tunisia torsdag

(©NTB)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her