UD nedjusterer reiserådet for Venezuela

Siden sikkerhetssituasjonen flere steder i Venezuela nå er mer stabil, nedjusterer Utenriksdepartementet reiserådet sitt.

Reiserådet som fraråder alle ikke-nødvendige reiser til Venezuela, ble opprinnelig innført i 2017 som følge av landsdekkende demonstrasjoner, høy kriminalitet og risiko for voldelige hendelser.

I en pressemelding opplyser UD at sikkerhetssituasjonen flere steder i landet imidlertid har bedret seg de siste årene. Utenriksdepartementet innfører derfor et reiseråd som differensierer mellom ulike deler av Venezuela.

Det nye reiserådet er: Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til grenseområdene til Colombia og Brasil, Arco Minero-regionen, nordlige og østlige deler av delstaten Sucre (inkl. Paria-halvøya) og Paraguaná-halvøya i delstaten Falcón.

(©NTB)