UD ber nordmenn i Frankrike unngå store folkemengder

Utenriksdepartementet har sendt ut en melding til nordmenn i Frankrike etter de voldsomme opptøyene etter at en politimann skjøt og drepte en 17 år gammel gutt.

– Det har de siste døgnene vært opptøyer flere steder i Frankrike, inkludert i Paris. Norske reisende oppfordres til å ta nødvendige forholdsregler, samt holde seg unna store folkemengder og demonstrasjoner. Vi ber alle om å følge med i mediene og lytte til råd fra lokale myndigheter, skriver UD, ifølge TV 2.

Opptøyene etter at en 17 år gammel gutt ble skutt og drept av en politimann i Paris tirsdag, har spred seg i hele landet. Tre netter på rad har det vært voldsomme sammenstøt, hvorav de verste i hovedstaden.

667 demonstranter har blitt pågrepet, og 249 politifolk er skadd etter nattens sammenstøt. Frankrikes president Emmanuel Macron har fredag ettermiddag innkalt til nok et krisemøte for å diskutere situasjonen.

LES OGSÅ:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her