13 flyktninger fra Senegal døde i forlis i Middelhavet

Minst 13 flyktninger fra samme by i Senegal døde da båten deres sank utenfor kysten av Marokko forrige uke.

(NTB-AFP)

Ordfører Oumar Cisse i byen Rufisque i Dakar-regionen, hvor personene hadde reist fra, bekrefter dødsfallene overfor nyhetsbyrået AFP. Han har også snakket med overlevende som sier at det var 18 omkomne.

– De var i en pirog-båt med 63 personer, sier ordføreren, og refererer til en lang båttype som lages av en enkelt trestamme. Den er blant annet brukt av fiskere, men brukes også ofte av mennesker som forsøker å komme seg sjøveien til Europa.

Ordføreren sier at de overlevende etter forliset blir tatt hånd om i byen Dakhla sør i Marokko. Han samarbeider med myndighetene der for å få returnert dem til hjemlandet.

LES OGSÅ: Livsfarlig overfart til Kanariøyene er flyktningenes alternative rute til Europa

Marokkanske myndigheter har opplyst at de har hentet opp nærmere 900 migranter i eget og internasjonalt farvann i løpet av én uke i sommer.

Ikke siden 2017 har så mange dødd på vei over i Middelhavet som hittil i år, ifølge FNs organisasjon for migrasjon (IOM). Denne uka meldte deres Missing Migrants Project at rundt 2500 migranter har mistet livet eller er forsvunnet i området.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her