Russland med krav før ny kornavtale kan inngås

Russland vil ikke inngå noen ny kornavtale før russiske krav er innfridd, sier en talsmann for Kreml.

(NTB-Reuters-DPA) FNs generalsekretær António Guterres ba mandag innstendig om at Russland må fornye avtalen som gikk ut i forrige uke. Guterres ba Russland tillate trygg eksport fra ukrainske havner, til tross for den spesielle militæroperasjonen som pågår, slik russerne betegner krigen. Kreml-talsmann Dmitrij Peskov sa tirsdag at Guterres ikke tok opp det viktigste russiske ankepunktet mot den utløpte avtalen – at det ikke var noen tilnærming på det punktet som gjelder problemfri russisk eksport av landbruksvarer og gjødsel. Ikke gjenoppta – Vel har Guterres lagt […]

For å lese denne må du ha abonnement

Allerede abonnent? Logg inn på Min side

Velg mellom

Gode grunner til å abonnere:

    • Du støtter et viktig prosjekt: Mer og bedre journalistikk om globale spørsmål.
      Årsabonnenter får alltid 15% rabatt på kurs og arrangementer i Transit-regi.
      Bedrifter med 5+ årsabonnenter får alltid rabatt på annonser og stillingsutlysninger.