Nytt flyktningforlis utenfor Tunisia – minst elleve døde og over 40 savnet

Minst elleve flyktninger er døde og 44 er savnet etter et forlis utenfor den tunisiske øygruppen Kerkennah, opplyser tunisiske myndigheter. (Oppdaterte tall kl 15:52)

(NTB-Reuters)

– Ytterligere sju like ble funnet søndag kveld, opplyser talsperson Faouzi Masmoudi i retten i byen Sfax mandag. Dermed er det samlede dødstallet oppjustert fra tidligere opplysninger om at fire personer var bekreftet døde etter forliset i nærheten av byen.

To av de 57 som var om bord, er reddet, og myndighetene søker etter de øvrige, sier Masmoudi.

Flyktningene på fartøyet kom fra afrikanske land sør for Sahara, opplyste en talsperson overfor nyhetsbyrået Reuters søndag kveld.

Flere forlis

Tidligere på kvelden opplyste forsvaret i Tunisia at det de siste to døgnene ble funnet ti døde mennesker på en strand nær byen Sfax. De ble funnet etter et uvær som trolig senket fartøyet deres. Også disse skal ha kommet fra land sør for Sahara.

Tidligere søndag ble det meldt at minst 30 mennesker er savnet etter to forlis nær den italienske øya Lampedusa. De hadde trolig lagt ut fra Sfax, men det er ikke bekreftet at det dreier seg ofre for det samme forliset.

Over 900 døde hittil i år

Den tunisiske kystvakten plukket opp 901 lik fra sjøen utenfor kysten i perioden fra 1. januar til 20. juli, opplyste Tunisias innenriksminister i forrige måned.

Det nordafrikanske landet har registrert et rekordantall flyktninger og migranter i år. Jevnlig forliser båter med mennesker fra land sør for Sahara på vei over havet fra Tunisia til Italia.

Tunisia har nå forbigått Libya som det viktigste nordafrikanske utfartsstedet for mennesker som flykter fra fattigdom og konflikter i Afrika og Midtøsten, i håp om et bedre liv i Europa.

(©NTB)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her