27 flyktninger funnet døde i ørkenen mellom Tunisia og Libya

Menneskerettighetsaktivister har funnet 27 flyktninger omkommet i grenseområdet mellom Tunisia og Libya, angivelig etter at tunisiske myndigheter forlot dem.

(NTB-DPA)

Ifølge National Human Rights Committee i Libya ble flyktningene etterlatt i den glovarme ørkenen uten vann, mat eller medisin. Det skal være barn blant de døde.

Aktivistene hevder tunisiske myndigheter tvinger flyktninger til å krysse grensen til Libya til fots. Det har blitt meldt om slike tilfeller i en lengre periode, og nærmere 200 personer ble reddet i juli av internasjonale organisasjoner.

Human Rights Watch anklager tunisiske sikkerhetsstyrker for å ha kollektivt utvist hundrevis av migranter og asylsøkere i retning grensen, deriblant barn og gravide kvinner. Tunisia og Libya er de viktigste transittlandene for afrikanske migranter som forsøker å krysse Middelhavet og nå Europa.

(©NTB)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her