Aled Dilwyn Fisher blir seniorrådgiver i Oil Change International

Dilwyn Fisher har vært fem år i Naturvernforbundet.

Fisher jobber nå i Naturvernforbundet, og har ansvar for norsk og internasjonal klimapolitikk, samt pressearbeid og informasjon.

– Det har vært kjempegøy å jobbe i Naturvernforbundet, og jeg trives veldig godt her, sier Fisher til Altinget.

I Oil Change International (OCI) – hvor han begynner i desember – skal han jobbe med rettferdig omstilling av olje- og gassindustrien med særlig fokus på det som Fisher kaller «falske løsninger», som blått hydrogen og karbonfangst og -lagring.

– Det er løsninger industrien selv pusher for å forlenge fossilalderen, sier Aled Dilwyn Fisher.

Stillingen hans blir seniorrådgiver. I OCI møter han en tidligere kollega, Silje Ask Lundberg, som var leder i Naturvernforbundet før Truls Gulowsen (se sak under). Lundberg arbeider opp mot landene rundt Nordsjøen, med særlig fokus på Norge, Storbritannia, Tyskland og Nederland.