Anna Caralt Bjørndal er ny programsjef i Plan International Norge

Etter 16 år i Regnskogfondet skal Bjørndal lede programavdelingen i Plan. Hun tar over etter Mads Henrik Almaas, som er ny generalsekretær i NOAS.

– De siste årene har Plan markert seg som en faglig sterk organisasjon som jobber for jenters rettigheter, og jeg skal gjøre mitt for at vi tar en enda sterkere posisjon i årene som kommer, sier Anna Caralt Bjørndal.

Hun startet som programrådgiver i Regnskogfondet i 2008, men ble raskt avdelingsleder for organisasjonens arbeid i Amazonas. I 2018 ble hun utenlandssjef, en jobb hun har hatt siden. Hun har også jobbet i Utenriksdepartementet og Miljøverndepartementet og har jobbet og bodd i Guatemala, Ecuador og Mosambik.

— Jeg gleder meg stort til å få være med på å utvikle program- og påvirkningsarbeidet til Plan videre, sier Bjørndal i en pressemelding.

— Vi skal nå ut til enda flere med arbeidet vårt for jenters rettigheter i årene som kommer, både gjennom det langsiktige utviklingsarbeidet og gjennom nødhjelp. Anna vil stå i front for dette, og vi er glad for at hun valgte oss, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan. 

Hun har cand.mag fra Universitetet i Oslo og en Master of Science i sosialpolitikk fra London School of Economics.