Leger Uten Grenser: Nok et angrep mot sykehus i Sudan

Nok en gang er et sykehus angrepet i Darfur-regionen i Sudan, ifølge Leger Uten Grenser (MSF).

– Det saudiarabiske sykehuset i Al Fasher er nok en gang truffet av en granat fra Rapid Support Forces (RSF), sier kommunikasjonsrådgiver Bjørn Ivar Voll i MSF Norge.

Han opplyser at det er niende gang et sykehus i Sudan som blir støttet av MSF, blir angrepet siden kampene mellom RSF-militsen og regjeringshæren eskalerte 10. mai.

– Ingen ble såret, men bygningen fikk skader, sier Voll.

– Sykehuset er det eneste som er igjen i Nord-Darfurs hovedstad med kapasitet og evne til å behandle krigsskadde. Det er derimot ikke nok sengeplasser, medisiner eller medisinsk utstyr, legger han til.

Nylig ble tre personer drept og minst 27 såret i et bombeangrep mot Al-Nao-sykehuset i byen Omdurman. En av de drepte var en lokal frivillig arbeider ved sykehuset.

– Vi ber de krigførende partene sørge for rask, trygg og uhindret tilgang av nødhjelp, både over landegrenser og frontlinjer, slik at livreddende forsyninger kan fraktes inn i byen, sier Voll.

Han ber også om at det vernes om sykehus og sivile.

RSF-militsen gikk i april i fjor til krig mot regjeringshæren i Sudan, noe som har utløst verdens største flyktningkrise.

Titusener av mennesker er drept, over 8 millioner er drevet på flukt og over halvparten av landets 48 millioner innbyggere trues av sult.

(©NTB)