12 syriske flyktninger funnet døde i ørken i Algerie

I alt 14 mennesker, deriblant tolv syriske flyktninger, er funnet døde i den sørlige ørkenprovinsen Illizi i Algerie. I tillegg er fem andre personer savnet.

Leteaksjonen etter de fem savnede pågår ennå, opplyser Bassem Farroukh ved den syriske ambassaden i Algerie.

– Ofrene kom fra Libya tirsdag og ble funnet døde på lørdag etter å ha gått seg vill i ørkenen, sier han til AFP.

Flyktningene ble funnet av Search and Rescue Association, en frivillig organisasjon som spesialiserer seg på å redde mennesker som har gått seg vill i den algeriske ørkenen.

Organisasjonen sier de har identifisert de døde som to algeriere og tolv syrere, inkludert en tiåring og en 16-åring.

Farroukh legger skylden på libyske myndigheter, som han hevder utviste menneskene og «presset dem til å flykte mot Algerie».

– Vi kommer til å se flere syrere forlate Libya på samme måte og legge i vei mot Algerie, og jeg er redd vi må forberede oss på flere katastrofer, sier han.

I 2016 gikk 22 syrere seg vill i den algeriske ørkenen etter å ha kommet dit fra nabolandet Niger. De ble reddet av den algeriske hæren.

Mange syrere, samt flyktninger og migranter fra andre land, kommer til Nord-Afrika for å ta den farlige ferden over Middelhavet i håp om å nå Vest-Europa.

Syria er fortsatt landet med flest mennesker på flukt. Totalt er over 13,8 millioner mennesker tvangsfordrevet i og utenfor landet, ifølge FNs flyktningbyrå (UNHCR).

(©NTB)