Frontrunner CMS
Frontrunner CMS

Bistandsbransje og teknologibransje møtes ved Google HQ i California

21-22. mars arrangeres Humanitarian ICT Forum 2017. Her møtes ledere fra humanitære organisasjoner og ledere fra teknologibransjen. De samles over to dager ved Googles hovedkvarter i California, hvor de skal diskutere utfordringer for bistandsbransje og nødhjelpsarbeid.

Hvordan kan teknologien bidra for å bedre responsen innen bistand og  nødhjelp? Sammen skal disse bransjene forsøke å jobbe fram nye løsninger, nye partnerskap og nye prosjekter for å bedre den humanitær innsatsen.

Utvilsomt finner Google Inc det interessant å invitere bistandsbransjen hjem til seg fordi de ser muligheter for å tjene penger. Det er mange penger i bistand, og her vil teknologibransjen være med.

Samtidig finnes det vilje til å hjelpe. Det finnes ønske i privat sektor til å senke marginer for å bidra positivt,  pirvat sektor kan sette igang prosjekter som er en utgiftspost, for å redde liv. Men privat sektor vil alltid jobbe med bedriftsøkonomi og overskuddsmarginer som rettesnor.

FN – og også norske myndigheter ved den blå Solberg-regjeringen – har i flere år hatt oppmerksomhet rundt hvordan få næringslivet inn i arbeidet for å bidra til humanitær utvikling. Etter at FNs bærekraftsmål ble vedtatt høsten 2015 så har privat sektor også vært på banen for å se hvordan næringslivet kan bidra til å nå disse 17 målene innen 2030.

Det er OCHA og Emergency Telecommunications Cluster som hvert år samler humanitære organisasjoner og teknologibransje til Humanitarian ICT Forum for å finne nye teknologiske løsninger for bistands- og nødhjelpsorganisasjoner. OCHA er FNs kontor for koordinering av nødhjelpsinnsats.

I år vil deltakerne diskutere tre store emner, i skjæringspunktet mellom teknologi og humanitær hjelp:

  • Digitale betalingsløsninger
  • Samfunnsengasjement
  • Datainnsamling, analyse og visualisering

BESØK NETTSIDENE til Humanitarian ICT Forum

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT