Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR
Utreisekurs - HVA TRENGER DU FOR Å FÅ MER UT AV PROSJEKT- OG JOBBREISER TIL DET GLOBALE SØR

De største tech-selskapene går mot Trumps beslutning om å trekke USA fra Parisavtalen

25 selskaper har undertegnet et felles brev til Trump, hvor de oppfordrer ham om å ikke bryte Parisavtalen. Brevet til Trump er underskrevet av de største teknologiselskapene, som Microsoft, Apple, Facebook, Intel og Adobe.

Interactive Diaologue Sesssion 3
Facebook-sjefen Mark Zuckerberg i FN-bygget i New York. Her taler han til et møte om FNs bærekraftsmål og økonomisk vekst, dette bildet er fra september 2015. Foto: UN Photo / Mark Garten.

I brevet oppgir de flere grunner til at USA tjener på Parisavtalen, selskapene hevder at avtalen tilbyr et rammeverk som skaper jobber innafor innovative teknologier. Beskjeden fra tekno-selskapene til Trump er klar:

we strongly urge you to keep the United States in the Paris Agreement on climate change

Les hele brevet her, som også har blitt publisert, som avisannonse i Wall Street Journal, New York Times og New York Post.

Det var 1. juni at Donald Trump annonserte at USA nå offisielt vil jobbe for å komme seg ut av Parisavtalen.

Dette skjer bare åtte måneder etter at USA ratifiserte avtalen, en avtale som USA var med på å undertegne 12. desember 2015. Det vil ta år før USA er helt ute av avtalen, og er enn så lenge internasjonalt forpliktet, men det er ikke uventet at Trump ville ut av denne avtalen.

Allerede i valgkampen 2016 lovte han at han ville jobbe for å droppe den globale klimaavtalen, som skal hindre farlige klimaendringer. Begrunnelsen var at Parisavtalen stod i veien for amerikanske arbeidsplasser. Nå hevder derimot noen av USAs største selskaper at avtalen sørger for amerikanske jobber, utvider nye markeder innafor:

innovative clean technologies, the agreement generates jobs and economic growth

Her er brevet fra tech-selskapene:

Tesla-gründeren trekker seg fra Trumps ekspertråd

Som følge av at Trump trekker USA ut av Parisavtalen så trekker Elon Musk seg fra Trumps ekspertråd.

Den amerikanske gründeren (og innvandreren fra Sør-Afrika) sa i forkant av Trumps annonsering at han vil trekke seg fra Trumps ekspertråd dersom Trump ville velge å trekke USA ut av Parisavtalen.

Musk står bak selskapet Tesla, og er en av over 20 næringsledere som Trump allerede i desember 2016 inviterte til et såkalt «policy-forum». Etter at Trump kom med sin annonsering, uttalte Musk på Twitter at det å forlate Parisavtalen hverken er bra for USA eller for verden:

Rett etterpå fulgt også Disneys direktør Robert Iger med å trekke seg fra det samme ekspertrådet, med begrunnelse om at det handler om prinsipper:

Uber-sjef Travis Kalanick trakk seg fra det samme rådet, allerede i februar, men da som en protest mot Trump-administrasjonens immigrasjonspolitikk. Forumet besto i utgangspunktet av et 20-tall amerikanske næringslivsledere.

Hvorfor er det bra for amerikanske arbeidsplasser å holde på Parisavtalen?

Prisen på å produsere fornybar energi stuper. Prisen det koster å bygge kraftverk basert på sol og vind gjør verden stadig mindre avhengig av olje og kull.

India styrer etter en plan om at alle nye biler som skal selges der fra 2030 skal være elektriske. For et enormt marked! Ja selvfølgelig har Tesla-gründeren egne økonomiske interesser her. Men de interessene sammenfaller med klimaet, og er helt motsatt av den amerikanske kull-lobbyen.

Nye energipriser fra India viser at solenergi var 18 prosent lavere enn prisene for kullbasert elektrisitet. Derfor har India nå kansellert enorme kullkraftplaner tilsvarende 14 Gigawatt med energi.

Google planlegger å forsyne alle sine datasentre og kontorer med 100 % fornybar energy, allerede i år.

Som FNs miljøsjef Erik Solheim sa i en uttalelse:

Dette er til syvende og sist en investering i vår egen overlevelse

https://www.facebook.com/EnvironmentErik/posts/1390595524322686

LES OGSÅ: TRUMPS ALENEGANG ER LIVSFARLIG

LES OGSÅ fn.no: DETTE ER PARISAVTALEN

LES OGSÅ

FØLG

1,627FansLik
512FølgereFølg
924FølgereFølg
- Annonse -spot_img

SISTE NYTT