Falcon Heavy har sendt Starman på vei til mars. Se oppskytingen, LANDINGEN og andre lenker her

Annonse

Her har jeg plukket ut noen av klippene av oppskytingen – og ikke minst landingen – av Falcon Heavy. Også Hank von Helvetes sure kommentarer har fått plass nederst her.

Det er Mars som er målet for SpaceX-prosjektet til Elon Musk. Falcon Heavy er raketten som SpaceX utvikler for å sende ut romfartøy, men hvor selve utskytingsrakettene blir sendt hjem. Dette muliggjør gjenbruk av utstyr slik at romferder kan bli mer økonomiske.

Her kan du se hele testturen, inkl landingen:

Lasten var Musks egen Tesla, og bak rattet sitter Starman. Her er Starmans ferd på vei til Mars, LIVE på YouTube her:

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!

https://instagram.com/p/Be31IJxgOoK/

Men ikke alle er like glade for Musks prosjekt. Hans-Erik Dyvik Husbya aka Hank von Helvete har noen sure kommentarer:

https://twitter.com/hankvonh/status/961008079356747776

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!