Da Norge slettet ulandsgjeld – og hvorfor verden stadig får gjeldskriser

Annonse

PODKAST: Når et land ikke greier å betale tilbake pengene det har lånt av et annet land, så blir det krise. Hvorfor greier ikke verden å lage et bedre system for långivning, når dette skjer igjen og igjen?

Dette var tema for en samtale i Oslo rett før jul, mellom tidligere utviklingsminister og SV-politiker Heikki Holmås og Morgenbladet-journalist og økonom Maria Berg Reinertsen.

Hør om skipet fullastet med økonomer på vei til Bretton Woods-konferansen etter andre verdenskrig, og om da utviklingsminister Erik Solheim sa «just do it» og slettet flere lands gjeld til Norge.

Samtalen ble arrangert av organisasjonene SLUG – Nettverk for rettferdig gjeldspolitikk og Changemaker Norge. Hør podkasten her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/379104254″ params=»color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Det er helt gratis: Ved å registrere deg med Vipps får du våre nyhetsbrev rett i innboksen 1-2 ganger per uke. Dette er en enkel støtte fra deg, og vi får flere faste lesere. Registrer deg med Vipps, helt gratis. Tusen takk!
Registrer deg med med Vipps Logg inn uten passord med Vipps!
Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!