Høyre skrotet denne posten for fire år siden. Nå er Nikolai Astrup vår ferske utviklingsminister

Annonse
39627075825_97c7243cdd_k
Nikolai Astrup er Norges nye utviklingsminister. Her er han avbildet foran FN-bygget i New York, 27. februar 2018. Forrige utviklingsminister het Heikki Holmås og kom fra Sosialistisk venstreparti (SV). Foto: Utenriksdepartementet / Frode Overland

PODKAST: En egen utviklingsminister er gammeldags og unødvendig, mente Høyre, og skrotet posten da de dannet regjering for fire år siden. Men så snudde de, og innsatte likevel en utviklingsminister nå nylig.

Så hva er Nikolai Astrups store plan for å redde verdens fattige? Du verden-podkasten spurte statsråden selv, og fikk hjelp av KrFs Hilde Frafjord Johnson og bistandsekspert Øyvind Eggen.

Programledere: Christian Borch og Stig Arild Pettersen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/416008341″ params=»color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true» width=»100%» height=»300″ iframe=»true» /]

Støtt Transit Magasin
Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi trenger din støtte for å kunne levere mer kritisk og uavhengig global journalistikk. Det beste bidraget er å tegne et abonnement ved å benytte en av knappene nedenfor. Det er også mulig å gi engangs støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!