Høyre skrotet denne posten for fire år siden. Nå er Nikolai Astrup vår ferske utviklingsminister

Annonse
39627075825_97c7243cdd_k
Nikolai Astrup er Norges nye utviklingsminister. Her er han avbildet foran FN-bygget i New York, 27. februar 2018. Forrige utviklingsminister het Heikki Holmås og kom fra Sosialistisk venstreparti (SV). Foto: Utenriksdepartementet / Frode Overland

PODKAST: En egen utviklingsminister er gammeldags og unødvendig, mente Høyre, og skrotet posten da de dannet regjering for fire år siden. Men så snudde de, og innsatte likevel en utviklingsminister nå nylig.

Så hva er Nikolai Astrups store plan for å redde verdens fattige? Du verden-podkasten spurte statsråden selv, og fikk hjelp av KrFs Hilde Frafjord Johnson og bistandsekspert Øyvind Eggen.

Programledere: Christian Borch og Stig Arild Pettersen.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og vi har ingen bindingstid. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!