Den tidligere nynazisten hjelper nå andre ut av ekstreme miljøer

Annonse
Geneva Peace Talks
Christian Picciolini. Foto: UN Photo / Jean-Marc Ferré

PODKAST: Korrespondentene har intervjuet den tidligere nynazisten Christian Picciolini, som nå jobber for å hjelpe andre mennesker ut av ekstreme grupper og miljøer. Han forteller blant annet hvorfor man bør møte deres hat med forståelse og medfølelse.

Picciolini var med å bygge opp den rasistiske white power-bevegelsen i USA på 1980- og 90-tallet. Etter at han brøt ut av miljøet har han jobbet for å hjelpe også andre ut. Picciolini kom i 2017 med boka White American Youth: My Descent into America’s Most Violent Hate Movement – and How I Got Out , som forteller om hans tid som en av lederne for amerikanske nynazister.

HØR PODKASTEN HER:

Podkasten Korrespondentene lages av Mathias Ask (TV2), Vegard Kristiansen Kvaale (Dagbladet) og Roy Kvatningen (Nettavisen). Følg Korrespondentene på Facebook. Denne podkasten er også tilgjengelig på Spotify og iTunes.

Kjære leser. Vårt mål i Transit Magasin er å levere faktabasert kvalitetsjournalistikk om globale spørsmål. Vi står opp for kritisk og uavhengig global journalistikk, uten partipolitiske tilknytninger. I våre spalter får du møte folk verden rundt, gjennom reportasjer skrevet av vårt nettverk av journalister, basert i alle verdensdeler. For å kunne være nettopp denne uavhengige publikasjonen så trenger vi din støtte. Det beste bidraget du kan gi er å tegne et abonnement. Du får 10 dagers gratis prøvetid, og du får to måneder gratis om du bestiller årsabonnement. Bestill på denne lenken, eller benytt knapp nedenfor. Om du ikke ønsker et abonnement så er det mulig å gi et støttebeløp. Tusen takk for ditt bidrag!